Over ons

Het concept van Boul en Boulette komt voort uit volgende vragen:

Wat willen kleuters? Wat is belangrijk voor kleuters? Waarom is sport belangrijk voor kleuters?

We komen dan terug op volgende principes:

  • Kleuters moeten zeer breed aan sport kunnen doen zonder specifiek een bepaalde sport te vroeg te moeten kiezen.
  • Ze willen vooral veel plezier hebben en het verhaal achter de sport is belangrijk om in hun leefwereld alles wat met sport te maken heeft, te leren ontdekken.
  • Kleuters hebben nood aan beweging en hebben (te) veel aan energie dus hebben het nodig om deze energie op een gezonde en leuke manier kwijt te kunnen.

Heel veel principes van Multimove komen terug bij de kleutertrainingen van Boul en Boulette. Maar we gaan het iets “bal”-gerichter maken, waarbij het balletje centraal komt te staan.

We willen van onze kleutertrainingen een groot feest maken die tot de verbeelding spreken van de kleuters. Dit op een speelse maar zeer kwalitatieve manier waarbij we alle aspecten van balgewenning, coördinatie en balgevoel bijbrengen.

Omdat we kwaliteit zeer belangrijk vinden en omdat elke kleuter anders is, opteren we voor te werken met zeer ervaren leraars. Onze leraars hebben allemaal een pedagogisch diploma in combinatie met een sport gerelateerd diploma. 

De bedoeling is dat de kleuters na het Boul en Boulette traject een duidelijke richting hebben waar ze mee verder willen gaan. Is het dan volleybal of hockey, tennis of voetbal, een heel belangrijke basis hebben ze sowieso al meegekregen.

Naast de kleutertrainingen willen we het Boul en Boulette concept verder trekken in Kleuterkampen. Ook hier zal het thema “bal“ weer centraal staan. Ons team van begeleiders zal jullie verbazen welke knutselzaken je kan doen met het thema “bal”. 

Ons Team

 

Foto Karen Bluekens

Karen Bluekens

Sportleerkracht

Hoi, ik ben Karen Bluekens en heb in 2013 mijn bachelordiploma van Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie behaald. In het dagelijks leven ben ik turnleerkracht bij…

Stuur mail

Foto Nicolas Jacobs

Nicolas Jacobs

Sportleerkracht

Ik ben Nicolas Jacobs,  20 jaar. Ik heb het diploma bachelor Lichamelijke opvoeding. Ik vind het fijn om met kinderen om te gaan en hen…

Stuur mail